מחקרים קובעים: אימון X20GYM משפיע לטובה על אוסטיאופורוזיס

אחת מכל 3 נשים ואחד מכל 5 גברים מעל גיל חמישים, צפויים לסבול משבר, כתוצאה ממחלת האוסטאופורוזיס. בגיל הזה לפעמים כבר מאוחר להתחיל את הטיפול למניעת התפוררות העצם. אם תבצעו אימונים מותאמים בגיל מוקדם יותר תוכלו למנוע מצבים מסכני חיים בהמשך החיים.

מה זה אוסטאופורוזיס

אוסטיאופורוזיס היא בעצם מחלה של השלד, של העצמות. היא מתאפיינת בירידה בחוזק העצם ובצפיפות עצם נמוכה כך שהשלד והעצמות בעצם נמצאים כל הזמן בסכנה לשבירה והתפוררות, לגוף קשה להחזיק את עצמו וכל מה קטנה יכולה לפרק את הגוף בצורה שקשה לתקן. העצם שלנו היא רקמה חיה שקורים בה כל הזמן תהליכים של פירוק חלקי עצם פגומים, ובניה של עצם חדשה. אלו תהליכים טבעיים שקורים בכל גוף, והם מושפעים מרמת הסידן שיש לנו בגוף, וגורמים בריאותיים שונים. עד גיל 25-30 מסת העצם נמצאת בעלייה, ולכן חשוב להתחיל את הצעדים למניעת אוסטיאופורוזיס בגיל מוקדם כמה שניתן.

פעילות גופנית משפיעה על בניית העצם

אחד הצעדים למניעת אוסטיאופורוזיס הוא התמדה בפעילות גופנית מגיל מוקדם. פעילות גופנית מפעילה על העצם כח ומשקל, ולכן העצם, שהיא רקמה חיה כפי שכתבנו למעלה, תייצר עוד תאים בוני עצם שיהפכו את הרקמה לצפופה יותר וחזקה יותר.

לאחרונה נמצאו מחקרים ועדויות רבות לכך שבקרב מבוגרים המבצעים פעילות גופנית חל עיכוב משמעותי בירידה בצפיפות העצם ובסיכוי לשברים בעצמות. פעילות גופנית מסייעת גם לשיפור מסת השריר, לשיפור הקורדינציה ושיווי המשקל, אלו גם כן מונעים נפילות ושברי עצם.

EMS לטיפול באוסטאופורוזיס

מחקרים בתחום עוד מראים שפעילות גופנית המשלבת כוחות של דחיסה או לחץ על העצמות היא היעילה ביותר לעיכוב התפתחות האוסטיאופורוזיס. ולכן פעילויות כמו קפיצות, ריצה ואימונים עצימים כנגד התנגדות כגון הרמת משקולות, מכשירי כוח וגומיות להתנגדות, הם פעילויות שנכונות לחולי אוסטיאופורוזיס ולמניעת התפתחות המחלה.

במחקר שנעשה על 30 מטופלים עם אוסטיאופורוזיס, חלקם התאמנו בתכנית ספורט רגילה, חלקם השני בתכנית ספורט מכשירים ספציפית, והקבוצה השלישית התאמנו ב EMS בסיום המחקר היו שיפורים ניכרים במדידת צפיפות העצם וביכולת הגופנית של כולם, אך בקבוצה השלישית של אלו שהתאמנו ב EMS השיפור היה משמעותי. במחקר נוסף בו נחקרו 70 נשים מבוגרות, גם נמצאו ערכים טובים של שיפור בצפיפות העצם כמו בשאר הקבוצות שעשו ספורט כרגיל, אך האימון שהנשים עשו בשיטת ה EMS היה קצר וממוקד יותר מהספורט הרגיל.

לסיכום, נראה כי אימונים בשיטת ה EMS משפיעים לטובה על צפיפות העצם, על החוזק והעוצמה שלה, ומביאים לעיכוב בהתפתחות האוסטיאופורוזיס והנזקים החמורים שמגיעים בעקבות המחלה.

נגישות
שלחו הודעה